Actueel overzicht werkzaamheden

Op deze pagina vindt u een overzicht van de werkzaamheden die momenteel in en rond Nieuw Reijerwaard plaatsvinden. Dit overzicht wordt wekelijks geactualiseerd. 

We proberen met dit overzicht zo volledig mogelijk te zijn, maar soms lukt dat niet omdat we niet de enige opdrachtgever zijn. 

 

WERKZAAMHEDEN

Bijgewerkt: 25 oktober 2019

 

Tot en met half december 2019 – Reconstructie Verbindingsweg

Maandag 29 april is aannemer BAM infra gestart met de reconstructie van de Verbindingsweg. De weg blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer.

Via de app 'BAM infra projecten' kunt u op uw smartphone de werkzaamheden volgen.

 

Omleiding fietsers

Fietsers worden tussen Barendrecht en Ridderkerk tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Krommeweg. De omleidingsroute loopt parallel aan de rijksweg tussen het viaduct bij Ridderkerk en het Van der Valk hotel Ridderkerk. Deze omleidingsroute kost twee minuten meer fietstijd.

De aannemer heeft langs de weg met gele borden de omleidingsroute aangegeven. 

 

Lees hier de actuele stand van zaken van de werkzaamheden.

 

Planning

De flyer met de beschrijving van de totale planning van de werkzaamheden vind u hier en hieronder (klik op de afbeelding voor een vergroting). Via de app 'BAM infra projecten' kunt u op uw smartphone de werkzaamheden volgen.

 

planning werkzaamheden Verbindingsweg

De werkzaamheden starten op 29 april aan de zuidzijde van de Verbindingsweg, ter hoogte van de Rijksstraatweg en Van der Valk hotel Ridderkerk, met het geschikt maken van het fietspad als tijdelijke verkeersvoorziening voor auto- en vrachtverkeer tijdens de werkzaamheden. Aansluitend volgen de werkzaamheden voor de aanleg van de kruising en de verbinding met de Laurierweg:

  • Doorgaand auto- en vrachtverkeer rijdt in twee richtingen over de bestaande rijbanen van de Verbindingsweg.
  • Fietsers worden tussen Barendrecht en Ridderkerk tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Krommeweg. De omleidingsroute loopt parallel aan de rijksweg tussen het viaduct bij Ridderkerk en het Van der Valk hotel Ridderkerk. Deze omleidingsroute kost twee minuten meer fietstijd.

  • Fietsverkeer en auto- en vrachtverkeer tussen de rotonde bij de Voorweg en het centrum van Ridderkerk blijft mogelijk tot de werkzaamheden bij de Voorweg arriveren.

  • Buslijn 146 van RET rijdt volgens dienstregeling.

Tot het moment dat de werkzaamheden bij de Voorweg arriveren, blijft de rotonde nog volledig in gebruik. Naar verwachting is er:

  • vanaf medio mei geen kruisend verkeer mogelijk bij de Voorweg. Bestemmingsverkeer rijdt vanaf dat moment met de verkeersstroom mee en keert.
  • tot medio juni fietsverkeer mogelijk tussen het centrum van Ridderkerk en de Voorweg.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Heeft u vragen over de uitvoering, zoals bijvoorbeeld over de planning, omleidingsroute of bereikbaarheid, neem dan contact op met de omgevingsmanager van BAM Infra. Jolanda Geleijnse is telefonisch bereikbaar via het nummer 06 - 524 47 425. Of stuur een bericht via Whatsapp. Ook kunt u een e-mail sturen naar verbindingsweg@bam.com.


Ophoging grondwal  

Zuidelijk deel: Regelmatig wordt het zuidelijk deel van de grondwal opgehoogd met vrijgekomen grond bij werkzaamheden in het gebied. Het zuidelijk deel is nagenoeg gereed.

Noordelijk deel: Ook voor dit gedeelte van de grondwal geldt nu dat deze verder wordt opgehoogd met vrijgekomen grond bij werkzaamheden in het gebied. 

_______


Meer informatie?

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief (door een mail te sturen naar info@nieuwreijerwaard.eu) ontvangt u regelmatig informatie over de werkzaamheden via de mail. Ook worden werkzaamheden aangekondigd via borden langs de weg, via een aankondiging in de Blauwkai, in de Combinatie, via de publicatie van een vergunning door de gemeente of het waterschap, of in een brief die u thuis krijgt.