Nieuwsbericht
Deel dit bericht

IJsselmondse Knoop geopend!

Op zaterdag 1 juli vond de officiële opening van de IJsselmondse Knoop plaats. Het was een bruisende middag vol activiteiten en festiviteiten.

De dag begon regenachtig, maar dat deerde de meer dan 300 bezoekers niet. Zij genoten van springkussens, foodtrucks en het reuzenrad. Vanaf grote hoogte konden zij vanuit het reuzenrad over de omgeving uitkijken. Voor het eerst konden ook de nieuwe fietsonderdoorgangen met de muurschilderingen worden bewonderd.

Vele handen maken licht werk
De titel van het kunstwerk in de onderdoorgang is ‘Vele handen maken licht werk’. Kunstenaar Marcus Debie was tijdens de opening op zaterdag aanwezig voor uitleg over het kunstwerk. Deze uitleg is hier terug te vinden. Veel bezoekers waren onder de indruk van de vele beelden die in het kunstwerk terugkomen en namen de tijd om het goed te bekijken. RTV Ridderkerk was de hele dag aanwezig en maakte deze korte reportage over de opening.

Binnen tijd en budget
Voorafgaand aan de officiële opening interviewde Guus Bok wethouders Henk van Os (Ridderkerk) en Lennart van der Linden (Barendrecht) (voorzitter en vice-voorzitter van de GRNR) over de werkzaamheden van de afgelopen anderhalf jaar. Zij benadrukten dat de nieuwe inrichting van de IJsselmondse Knoop een grote bijdrage levert aan de veiligheid voor fietsers, die voortaan veilig onder het drukke knooppunt met vrachtwagens en auto’s doorrijden. En zij hadden complimenten voor de projectorganisatie en aannemer KWS, omdat zij de werkzaamheden binnen budget en planning hebben afgerond. Vervolgens opende 4-voudig olympisch kampioen Leontien van Moorsel de IJsselmondse Knoop met een druk op de rode knop. Hierna fietsten enkele kinderen uit de omgeving als eerste door de fietsonderdoorgangen.

Geef je mening