Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Kunstenaar aan de slag met muurschilderingen fietsonderdoorgangen

Een speciale beoordelingscommissie heeft in december gekozen welke kunstenaar aan de slag gaat om van de fietsonderdoorgangen van de IJsselmondse Knoop heuse kunstwerken te maken. Twee kunstenaars waren hiervoor in de race en maakten elk hun eigen voorstel voor een creatieve muurschildering.

Marcus Debie, de gekozen kunstenaar, was op vrijdag 27 januari al op Nieuw Reijerwaard om voor het eerst een kijkje te nemen in de fietsonderdoorgangen. Medio juni gaat hij aan de slag met het maken van de muurschildering. Voordat de verf op de muren wordt aangebracht, presenteert Debie zijn definitieve ontwerp aan alle belangstellenden. Het daadwerkelijke aanbrengen van de kunst neemt zo’n drie weken in beslag. Als de fietsonderdoorgangen deze zomer zijn geopend, kunnen voorbijgangers op een ontspannen manier genieten van deze street art.

Met het kunstproject wil de GRNR zorgen voor een aantrekkelijke en professionele uitstraling van de IJsselmondse Knoop en het gebied Dutch Fresh Port. De kunst moet het verkeersknooppunt op een creatieve manier verbinden met de omgeving.

Geef je mening