Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Onderdoorgang Verenambachtseweg in de maak

De reconstructie van de IJsselmondse Knoop verloopt volgens planning. De Verenambachtseweg is dankzij een bypass weer in beide rijrichtingen bereikbaar. Deze bypass is aangelegd omdat op dit moment de fietsonderdoorgang onder de Verenambachtseweg gebouwd wordt. Deze werkzaamheden (inclusief het gebruik van de bypass) duren tot het einde 2022.

Tijdens de bouwvakvakantie, die voor midden-Nederland duurt van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus, gaat de reconstructie gewoon door. Hier hebben zowel de omgeving als de weggebruikers minimale hinder van. De werkzaamheden vinden namelijk vooral plaats bij de onderdoorgang Verenambachtseweg.

Najaar
In het najaar gaat aannemer KWS aan de slag met het verbreden van de afrit A15, het plaatsen van de bewegwijzeringsportalen en -borden en het draaien van de (asfalt)deklagen. Zodra de Verenambachtseweg over de onderdoorgang is aangelegd, naar schatting eind 2022, zijn alle wegwerkzaamheden voor het gemotoriseerde verkeer afgerond.

2023: fietsverbinding
Van januari tot mei 2023 wordt de laatste hand gelegd aan de fietsverbinding. Het laatste deel van de onderdoorgang wordt aangelegd, waarna de onderdoorgangen ingericht kunnen worden. Als laatste legt KWS het fietspad langs de Verbindingsweg aan en sluit deze aan op de onderdoorgangen.

Geef je mening