Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Kijkje in IJsselmondse Knoop

Tijdens Dag van de Bouw
Ongeveer 90 bezoekers hebben zaterdagmiddag 18 juni het bouwterrein van de reconstructie van de IJsselmondse Knoop kunnen bekijken. Zij konden achter de bouwhekken van de IJsselmondse Knoop een kijkje nemen in de fietsonderdoorgang onder de Verbindingsweg en enkele van de bouwmachines bekijken. Het bouwterrein was open voor het publiek vanwege de Dag van de Bouw.

Medewerkers van aannemer KWS en van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard waren aanwezig op de bouwplaats om te laten zien hoe dagelijks gewerkt wordt aan de reconstructie van de IJsselmondse Knoop.

Natuurlijk was er voor iedereen een koud flesje water beschikbaar, dat was gezien de hitte wel nodig. Er was een uitkijkpunt gemaakt waar de belangstellenden op konden klimmen om het hele kruispunt te overzien. Via de onderdoorgang konden bezoekers onder de Verbindingsweg doorlopen naar de andere kant van de weg. Daar stonden enkele kranen waarin de kinderen zich een echte machinist waanden. In de fietsonderdoorgang werd een fotoserie over de werkzaamheden vertoond en kregen de bezoekers uitleg over de werkzaamheden.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Het jaarlijkse evenement werd op 18 juni 2022 voor de vijftiende keer georganiseerd.

Geef je mening