Nieuwsbericht
Deel dit bericht

IJsselmondse Knoop op 18 juni open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

Vrij baan voor fietsers, meer veiligheid en betere bereikbaarheid

RIDDERKERK – Zaterdag 18 juni 2022 is de Dag van de Bouw. Dit jaar wordt het bouwterrein van de reconstructie van de IJsselmondse Knoop opengesteld tussen 10.00 en 14.00 uur. Achter de bouwhekken van de IJsselmondse Knoop kun je een kijkje nemen in de fietsonderdoorgang onder de Verbindingsweg en zijn enkele van de machines te bekijken.

Medewerkers van aannemer KWS en van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard zijn aanwezig op de bouwplaats om te laten zien hoe dagelijks gewerkt wordt aan de reconstructie van de IJsselmondse Knoop. De bouwplaats is het best te bereiken met de fiets. Automobilisten kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van de keet van KWS aan de Verbindingsweg (naast de ingang van Van der Valk), dit wordt aangegeven met een verwijzing.

Ontsluiting Dutch Fresh Port
De IJsselmondse Knoop is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port, waarvan Nieuw Reijerwaard onderdeel uitmaakt, van en naar de snelweg A15. Bij de reconstructie van de IJsselmondse Knoop sluit KWS de Verbindingsweg aan op de kruising met de Dierensteinweg en de IJsselmondse Randweg. De Verenambachtseweg krijgt een nieuwe kruising met de Verbindingsweg. De wegen krijgen meer opstelstroken. Daarnaast komen er twee onderdoorgangen, zodat het fietsverkeer het drukke knooppunt veilig kan kruisen.

Afgelopen maand was een piek in de werkzaamheden op en rond het grote kruisingsvlak van de IJsselmondse Knoop. Het grootste deel van de overlast hiervan, door onder andere de afsluiting van de kruising in enkele weekenden, is voorbij. Tot het eind van het jaar wordt gewerkt aan de onderdoorgang Verenambachtseweg. De Verenambachtseweg is tijdens die werkzaamheden bereikbaar via een tijdelijke bypass.

Er is al veel werk verzet voor de reconstructie van de IJsselmondse Knoop. In deze timelapse zie je in één minuut wat vanaf de start tot nu toe is bereikt.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Het jaarlijkse evenement wordt in 2022 voor de vijftiende keer georganiseerd op zaterdag 18 juni. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. In 2020 en 2021 is er, als gevolg van de geldende coronamaatregelen, geen Dag van de Bouw geweest.

Geef je mening