Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Kunst in de IJsselmondse Knoop

De werkzaamheden van de reconstructie van de IJsselmondse Knoop zijn nog in volle gang. Toch kijken we al vooruit naar het moment dat de fietsers door de onderdoorgang kunnen fietsen. De onderdoorgang is nu nog leeg en kaal, terwijl we er een aantrekkelijke fietsroute van willen maken. De GRNR gaat daarom muurschilderingen laten aanbrengen in de fietsonderdoorgangen van de IJsselmondse Knoop. De kunst moet het verkeersknooppunt op een creatieve manier verbinden met de omgeving.

Eerder onderzoek in opdracht van de GRNR door Art Connectors heeft al aangetoond dat er onder lokale historici, omwonenden en bedrijven veel enthousiasme is voor een kunstwerk in de fietsonderdoorgangen. Naast het verbinden van het knooppunt met de omgeving heeft het kunstwerk ook een belangrijke functie. De toegepaste kunst draagt samen met goede verlichting bij aan de sociale veiligheid langs de fiets- en wandelroutes.

Geef je mening