Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Projectleider Ronald Weber: “De winkel moet open blijven”

Fotovlucht Nieuw Reijerwaard 09-06-2021

Deze maand start aannemer KWS met de grootschalige reconstructie van de IJsselmondse Knoop. Na jarenlange voorbereidingen door de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en het uitwerken van het ontwerp afgelopen jaar met aannemer KWS, is Ronald Weber er helemaal klaar voor. “Het is een mooie, maar complexe klus. We staan voor de enorme uitdaging om de reconstructie in goede banen te leiden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ondernemingen en woningen ‘gewoon’ bereikbaar blijven. De winkel moet open blijven tijdens de verbouwing.”

Geluids- en verkeershinder
Uit ervaring weet Ronald Weber ook dat bij een groot infrastructureel project als de reconstructie van de IJsselmondse Knoop de bijbehorende geluids- en verkeershinder frustraties opleveren bij omwonenden en weggebruikers. “Dat willen we natuurlijk liever niet, maar het is onvermijdelijk en met een goede reden. We werken namelijk aan een betere bereikbaarheid van het gebied. We informeren we alle belanghebbenden zo goed mogelijk. Ook zorgen we dat we bereikbaar zijn voor vragen en we plannen we de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk in. Met tijdige en heldere communicatie hopen we dat niemand verrast wordt en proberen we de eventuele overlast zo veel mogelijk te verzachten.”

Bij de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden hebben we veelvuldig contact met de betrokken gemeentes en Waterschap Hollandse Delta, de beheerder van de IJsselmondse Knoop. In het voortraject zijn met hen al afspraken gemaakt over wat wel en niet is toegestaan tijdens de werkzaamheden en welke aanpak het meest geschikt is om hinder te voorkomen.

Hoe blijf je op de hoogte van de werkzaamheden?
Abonneer je op de nieuwsbrief van de GR Nieuw Reijerwaard door een mail te sturen naar info@nieuwreijerwaard.eu en schrijf in de onderwerpregel ‘nieuwsbrief ontvangen’.

Volg ons ook op Twitter via @GRNReijerwaard

Vanaf 20 oktober kunt u wekelijks binnenlopen in de keet met vragen of opmerkingen tijdens het inloopspreekuur. U kunt terecht op Voorweg 25 op woensdagen tussen 12.30 uur en 13.30 uur.

Ook kunt u contact opnemen met de uitvoerder van KWS, Rico Sanders, via rsanders@kwf.nl  voor technische vragen. Vragen over planning kunt u stellen aan omgevingsmanager Quin Mooijman via 085 792 3271 en via mooijman@nieuwreijerwaard.eu.

Geef je mening