Nieuwsbericht
Deel dit bericht

GRNR en aannemer KWS Infra bereiden reconstructie IJsselmondse Knoop voor

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) en KWS Infra B.V. zijn al enkele maanden aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden van de reconstructie van de IJsselmondse Knoop. KWS en GRNR werken sinds augustus in een bouwteam samen.

Marco Veth, projectmanager bij de GRNR: “Het bouwteam is bezig de daadwerkelijke reconstructie voor te bereiden door het opstellen van een uitvoeringsontwerp. Naast de technische voorbereidingen hebben we ook aandacht voor de planning, communicatie en duurzaamheid.”

Bouwteam
Bouwteam Het bouwteam is een samenwerkingsmodel waarbij KWS en GRNR gezamenlijk werken aan het uitvoeringsontwerp van de IJsselmondse Knoop. Marco Veth: “Door deze vorm van samenwerken kan tijdens het ontwerpproces gebruik worden gemaakt van de kennis van de markt. KWS en GRNR bekijken samen wat het effect van elke keuze is. Dit heeft naar verwachting een positief effect op de prijs, doorlooptijd en kwaliteit van de renovatie van de IJsselmondse Knoop.”

De werkzaamheden aan de reconstructie starten in het voorjaar van 2021. De nieuwe IJsselmondse Knoop is volgens planning klaar eind 2022.

IJsselmondse Knoop
De IJsselmondse Knoop is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard deel van uitmaakt, op de snelweg A15. Bij de reconstructie van de IJsselmondse knoop wordt de Verbindingsweg aangesloten op de kruising met de Dierensteinweg en de IJsselmondse Randweg. De Verenambachtseweg krijgt een nieuwe kruising met de Verbindingsweg. De wegen worden voorzien van meer opstelstroken en tevens worden twee onderdoorgangen gemaakt voor het veilig kruisen van het fietsverkeer.

Duurzame renovatie
KWS wil in het project een reductie van circa 50% van de CO2- en stikstofuitstoot bereiken. Dit willen ze onder andere doen door minder brandstofverbruik, meer inzet van elektrisch materieel en met oog voor de biodiversiteit bij de inrichting van het terrein. Hiertoe kijken KWS, GRNR en alle betrokkenen op een creatieve manier naar het gebied.

Geef je mening