Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Eerste paal voor van der Heiden Systems op Nieuw Reijerwaard

Heiden Systems Nieuw Reijerwaard

Jan van Kessel (directeur van der Heiden Systems), Gert-Jan Metselaar (directeur GRNR) en Leon Hooghart (technisch directeur van der Heiden Systems).

Op vrijdag 26 april is tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste paal geslagen van de nieuwe vestiging van van der Heiden Systems. Op het 5 hectare grote terrein aan de Laurierweg op Nieuw Reijerwaard bouwen zij een moderne nieuwe productiehal en kantoorruimte.

Van der Heiden Systems, mede voortgekomen uit het Barendrechtse zonweringsbedrijf Van der Heiden, richt zich samen met zusterbedrijven BG Door International en Belfort Projectzonwering op het produceren, leveren en monteren van gasdichte deuren en inrichting voor onder meer opslag- en rijpkamers voor tropisch fruit. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar internationaal actief in de AGF-sector. Verschillende bedrijven op Nieuw Reijerwaard zijn er dan ook al jaren klant. 

Door de verhuizing naar Nieuw Reijerwaard geniet van der Heiden Systems straks van een optimale ligging. Technisch directeur Leon Hooghart verheugt zich op de nieuwe locatie: ‘’Op deze manier kunnen wij onze klanten in de regio nog beter ondersteunen.’’

Ook Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, is blij met de komst: ‘’Van der Heiden Systems is een uitstekende aanvulling voor Nieuw Reijerwaard, dat zo een steeds veelzijdiger gebied wordt.’’ Na het slaan van de eerste paal overhandigde hij als welkomstcadeau een cheque voor een luchtfoto, die gemaakt wordt als de nieuwbouw voltooid is.

De nieuwe ruimte aan de Laurierweg zal bestaan uit een productiehal van ruim 3.000 vierkante meter en ruim 1.100 vierkante meter kantoorruimte. In het aardgasloze gebouw is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt het dak volgelegd met zonnepanelen. De oplevering staat gepland voor eind 2024, waarna Van der Heiden het nieuwe pand in januari 2025 in gebruik hoopt te nemen.

Geef je mening