Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Rungis en Progam tekenen reserveringsovereenkomst voor 2 hectare grond op Nieuw Reijerwaard

Rungis en Progam - Nieuw Reijerwaard

Francis Zonneveld Piek van Rungis en Taco Verplanke van Progam ondertekenden onlangs de overeenkomst voor de reservering van in totaal 2 ha grond aan de Laurierweg op Nieuw Reijerwaard. Rungis wil op de kavel een bedrijfsruimte realiseren, Progam gaat er units ontwikkelen voor verschillende bedrijven.

Locatie gunstig gelegen

Groente- en fruitspecialist Rungis is leverancier voor horeca- en cateringbedrijven en gaat verder uitbreiden. Het voornemen is om dit jaar nog te starten met de bouw. Begin 2026 wil Rungis verhuizen naar de nieuwe locatie.

In het nieuwe gebouw komen een magazijn, productiekeuken, kantoren en een demonstratiekeuken.

‘Het gebied Nieuw Reijerwaard is gunstig gelegen voor onze medewerkers en bezoekers. Het treinstation van Barendrecht is bijvoorbeeld lopend of op de fiets goed bereikbaar’, aldus Francis Zonneveld Piek: ‘Het nieuwe pand krijgt een stoere en stijlvolle uitstraling, waarin onze medewerkers en gasten zich thuis voelen’, vertelt Francis. ‘Daarnaast willen we als organisatie flexibel en snel kunnen inspelen op de specifieke eisen van onze klanten: de chefs, horecaondernemers, cateraars en groothandels die toeleveren aan de foodservice.’

Duurzaam bouwen

Rungis gaat duurzaam bouwen volgens de hoogste BREEAM-duurzaamheidseisen. De zonnepanelen op het dak dragen bij aan de ambitie om zelfvoorzienend te worden in de energiebehoefte: ‘Door slim gebruik te maken van restwarmte gaan we circulariteit binnen het nieuwe pand van Rungis maximaliseren. De warmte uit de koelcellen zal bijvoorbeeld worden hergebruikt om het kantoor te verwarmen’, geeft operationeel directeur Yoram Vooijs aan.

Bedrijfsverzamelgebouw

Progam Vastgoedontwikkeling B.V. gaat op 1,1 ha grond een nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw ontwikkelen. Door de komst van de bedrijfs- en kantoorunits, die ontwikkeld worden met een hoogwaardig en zeer duurzaam opleveringsniveau, wordt Nieuw Reijerwaard aantrekkelijk voor AGF-gerelateerde bedrijven van elke grootte. Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR): ‘’Met de komst van de bedrijfsruimte van Rungis en de bedrijfsunits van Progam wordt onze positie als veelzijdige en innovatieve AGF-cluster verder versterkt. Ook de duurzaamheidsambities van beide bedrijven liggen volledig in lijn met die van ons gebied.’’

Geef je mening