Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Necron Group bouwt duurzame bedrijfsruimte voor R&M Forwarding op Nieuw Reijerwaard

Op donderdag 1 februari is met een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouw van een duurzame logistieke bedrijfsruimte van 57.000 m² voor R&M Forwarding. Het transportbedrijf, gespecialiseerd in fruit op- en overslag, gaat zich vestigen aan de Bieslookweg en opent in augustus 2025 haar deuren.

De Zwitserse vastgoedontwikkelaar Necron Group is verantwoordelijk voor de bouw van het pand. De komende weken beginnen de eerste heiwerkzaamheden. Na afronding moet het pand een BREEAM Excellent-certificaat krijgen. Daarmee voldoet het voor meer dan 70 procent aan de duurzaamheidscriteria.

‘We zijn zeer verheugd dat we hier gaan bouwen. Het is het tweede project dat we voor R&M Forwarding op Dutch Fresh Port bouwen, dat bevestigt onze goede relatie met hen. Ook door onze langdurige relatie met uitvoerend technisch partner en General Contractor Ten Brinke Bouw hebben we er het volste vertrouwen in dat dit project een spoedig verloop zal kennen’, aldus Gerard van Liempt, CEO van de Necron Group.

Vertrouwen in de toekomst

Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR): ‘Het cluster Dutch Fresh Port krijgt met de komst van dit warehouse steeds sterker gestalte. Necron is een solide ontwikkelpartner. En de groei van R&M Forwarding laat zien dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien.’

Ook wethouder Henk van Os verheugt zich op de komst van het nieuwe pand op Nieuw Reijerwaard. ‘Ik ben er trots op dat Necron gekozen heeft voor de unieke ligging van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, een gebied dat voorop wil staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa’, zegt hij. ‘Het vestigen van bedrijven, zoals R&M Forwarding, draagt bij aan de verdere groei van het gebied, de economische versterking en de werkgelegenheid.’

Geef je mening