Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Nieuw Reijerwaard 2023: een terugblik

Februari/november

Dit jaar heeft AFL Barendrecht de overeenkomst voor de uitgifte van een perceel van ruim 2,2 hectare aangekocht. In november werd de voortvarende bouw gevierd.

Februari

Op uitnodiging van de gemeente Barendrecht bracht minister Harbers van IenW op maandag 6 februari een bezoek gebrecht aan Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard deel van uitmaakt.

Maart

Op donderdag 2 maart tekende de Barendrechtse projectontwikkelaar Progam Vastgoed de koopovereenkomst voor ruim 2 hectare (20.089 m²) bouwgrond aan de Laurierweg.

Mei

De GRNR heeft in mei de website in een nieuw jasje gestoken. De oude website van de GRNR was verouderd en niet meer gebruiksvriendelijk. De vernieuwde site is ook geschikt voor mobiel gebruik. Via de ‘feedback-knop’ kunnen bezoekers de website sinds kort ook een cijfer geven en laten weten waar de website moet worden verbeterd.

Juni

Een van de bekendste street artists van Europa, Marcus GOMAD Debie, startte in juni aan twee indrukwekkende muurschilderingen in de nieuwe fietsonderdoorgangen van de IJsselmondse Knoop.

Juli

Op zaterdag 1 juli vond de officiële opening van de IJsselmondse Knoop plaats. Het was een bruisende middag vol activiteiten en festiviteiten. De dag begon regenachtig, maar dat deerde de meer dan 300 bezoekers niet. Zij genoten van springkussens, foodtrucks en het reuzenrad.

Augustus

Op woensdag 2 augustus opende Picnic een nieuw fulfilmentcenter op Nieuw Reijerwaard aan de Peterselieweg, op een kavel van ruim 7 hectare. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter en is daarmee de grootste van Europa.

September

Op maandag 18 september ondertekenden Leon Hooghart, directeur van Koning Leeuw Beheer en Gert-Jan Metselaar, directeur van de GRNR, een koopovereenkomst voor bijna 6 hectare bouwgrond aan de Laurierweg.

Achter hotel Van der Valk is een geheel nieuw fietspad aangelegd, dat de Krommeweg met de IJsselmondse Randweg verbindt. Dit is een lang gekoesterde wens van veel fietsers en hotel Van der Valk!

Oktober

Allround Cargo Handling (ACH) gaat uitbreiden aan de Selderijweg, naast het bestaande pand dat al sinds 2021 op het bedrijventerrein staat. Op dinsdag 10 oktober werd de voorreservering van ruim 3 hectare bouwgrond bekrachtigd.

November

Ook Jimmy’s gaat zich op Nieuw Reijerwaard vestigen. Vrijdag 17 november werd de eerste steen gepresenteerd die binnenkort door de bouwers wordt ingemetseld. Het familiebedrijf gaat zich vestigen aan de Peterselieweg en opent medio 2024 de deuren van het toekomstbestendige pand.

Aan het einde van het jaar tekende ook Quooker een koopovereenkomst voor 9,1 hectare bouwgrond op Nieuw Reijerwaard. Het bedrijf, bekend van de kokendwaterkraan, gaat zich vestigen aan de Bieslookweg en bouwt aan een ‘vriendelijke fabriek’. Begin 2026 neemt Quooker de eerste fase van de nieuwbouw in gebruik.

Geef je mening