Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Quooker koopt 9,1 hectare bouwgrond op Nieuw Reijerwaard

Op de foto (vlnr): Gert-Jan Metselaar (directeur GRNR), Lennart van der Linden (voorzitter GRNR), Niels en Walter Peteri (mede-oprichters Quooker).

Quooker vestigt zich aan de Bieslookweg op Nieuw Reijerwaard. Op donderdag 30 november tekenden Niels en Walter Peteri, mede-oprichters van Quooker, en Lennart van der Linden, vice-voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), een koopovereenkomst voor 9,1 hectare bouwgrond. Quooker bouwt een volledig duurzaam bedrijfscomplex met hoofdkantoor, fabriek en distributiecentrum.

Quooker wil graag verder groeien en ziet daar op Nieuw Reijerwaard genoeg kansen voor. In het voorjaar van 2024 wordt gestart met de bouw van het pand. Naar verwachting neemt Quooker begin 2026 de eerste fase van de nieuwbouw in gebruik.

Het bedrijf, bekend van de kokendwaterkraan, maar inmiddels ook bezig met gekoeld, gefilterd en bruisend water, heeft grootse plannen op Nieuw Reijerwaard en bouwt aan een ‘vriendelijke fabriek’. “Het gebouw wordt ontworpen met als uitgangspunt een BREEAM Outstanding-certificaat”, vertelt Niels Peteri. Daarmee moet Quooker een voorbeeld worden op het gebied van duurzaamheid. “Daarnaast wordt het een fijne en gezonde werkomgeving, in een gebouw met een lage footprint in grond- en energiegebruik.”

“Het bedrijf met Rotterdamse roots past met het oog op duurzaamheid, innovatie en werkgelegenheid perfect op Nieuw Reijerwaard”, zegt Lennart van der Linden. “Dit is een samenwerking om trots op te zijn.”

Geef je mening