Nieuwsbericht
Deel dit bericht

AFL Barendrecht viert voortgang nieuwbouw op Nieuw Reijerwaard

Gert-Jan Metselaar (directeur GRNR, links) verraste AFL Barendrecht met een cheque voor een mooie luchtfoto, die gemaakt wordt als het pand voltooid is. Op de foto (vlnr): Gert-Jan Metselaar, Eric Barendrecht en Alex Barendrecht (algemeen directeuren AFL Barendrecht).

Op vrijdag 17 november vierde AFL Barendrecht de voortgang van de bouw van het nieuwe logistiek centrum aan de Peterselieweg op Nieuw Reijerwaard. Tijdens deze officiële bijeenkomst werd geproost op een mooi project en fijne samenwerking tussen de betrokken partijen.

AFL Barendrecht maakte van deze feestelijke gelegenheid gebruik om het pand te laten zien aan aandeelhouders, relaties en familie, en om de eigen medewerkers te bedanken voor het werk tot nu toe.

Duurzaam gebouw
Bouwer Hercuton bouwt het logistiek centrum voor investeerder Garbe Industrial Real Estate GmbH. AFL Barendrecht gaat zich in het gebouw vestigen. Het bedrijf is gespecialiseerd in gekoelde opslag, gekoeld transport en containertransport van groente, fruit, verpakte consumentenproducten en non-food goederen, en is actief in binnen- en buitenland.

De nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van ruim 2,2 hectare en bestaat uit een bedrijfshal met koel- en vriescellen, gekoelde expeditie (waar de producten op gecontroleerde temperatuur worden behandeld en verwerkt) en ompakruimte voor kantoren. De bouwer zet een duurzaam gebouw neer, dat een BREEAM Excellent-certificaat moet halen. In augustus 2024 moet het gebouw worden opgeleverd.

Welkom
Tijdens de bijeenkomst hielden verschillende mensen een speech om stil te staan bij de werkzaamheden. Maarten Bakker en Ivo van der Mark deden namens Hercuton een gezamenlijk woordje. Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), heette AFL Barendrecht welkom op het bedrijventerrein: “De uitbreiding van AFL Barendrecht naar Nieuw Reijerwaard is een goede aanvulling voor Dutch Fresh Port.”

De GRNR bracht als welkomstcadeau een cheque mee, die AFL Barendrecht kan inzetten voor het laten maken van een luchtfoto zodra het pand gereed is.

Daarnaast was er die middag een officiële handeling, waarbij de dochter en zoon van de eigenaren van AFL Barendrecht een leuke en spannende taak uitvoerden. Onder toeziend oog van verschillende medewerkers mochten zij de laatste betonkolommen plaatsen op de bouwplaats.

Tijdens de officiële handeling mochten de zoon en dochter van de eigenaren van AFL Barendrecht (onder toeziend oog van de medewerkers) de laatste betonkolommen plaatsen op de bouwplaats.

Geef je mening