Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Ontwikkeling tankstation en vrachtwagenparkeerplaats Nieuw Reijerwaard kan doorgaan

Voor het tankstation en vrachtwagenparkeerplaats is een kavel van ruim vijf hectare gereserveerd aan de Basilicumweg, tussen de Verbindingsweg en de A15.

De ontwikkeling van een tankstation met truckparking voor tenminste 100 vrachtwagens op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard kan doorgaan. BP gaat het tankstation exploiteren.

BP was de winnende inschrijver van de aanbesteding. Shell Verkoopmaatschappij Nederland had ook belangstelling, maar schreef niet in. Shell vindt op verschillende gronden dat eerst een nieuwe aanbestedingsprocedure moet plaatsvinden. Shell had dat in een kort geding gevorderd. Op 17 november 2023 heeft de rechtbank uitspraak gedaan: zij gaat niet mee in de eis van Shell.

Voor het tankstation en vrachtwagenparkeerplaats is een kavel van ruim vijf hectare gereserveerd aan de Basilicumweg, tussen de Verbindingsweg en de A15. Het project moet uitgroeien tot een ‘mobilteitshub’ met naast het tankstation en de parkeerplaats ook chauffeursvoorzieningen, horeca en mogelijkheden voor elektrisch laden.

Geef je mening