Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Picnic opent fulfilmentcenter op Nieuw Reijerwaard

Wethouder Henk van Os knipte samen met Michel Mullen, mede-oprichter van Picnic, het lint door om het distributiecentrum op een feestelijke manier officeel te openen.

Op woensdag 2 augustus opende Picnic een nieuw fulfilmentcenter op Nieuw Reijerwaard aan de Peterselieweg, op een kavel van ruim 7 hectare. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter en is daarmee de grootste van Europa.

Wethouder Henk van Os knipte samen met Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic, het lint door om het fulfilmentcenter op een feestelijke manier officeel te openen. Picnic heeft als online boodschappenbezorger in totaal drie van dergelijke fulfilmentcenters, verspreid over heel Nederland. Het fulfilmentcenter op Nieuw Reijerwaard is gerealiseerd volgens de BREEAM-NL Excellent richtlijnen en voldoet daarmee op veel criteria aan de hoogste duurzaamheidseisen bij nieuwbouw.

Het fulfilmentcenter gaat de modernste technologie gebruiken om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Voedselverspilling wordt tegengegaan en het gebruik van verpakkingsmateriaal wordt sterk verminderd. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 200.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiƫnter en ergonomischer werken.

Henk van Os is blij met deze uitbreiding op het bedrijventerrein: “Ik ben trots dat dit innovatieve bedrijf hier nu te vinden is. Het duurzame karakter van Picnic past helemaal in de duurzaamheidsambities van Dutch Fresh Port.”

Geef je mening