Nieuwsbericht
Deel dit bericht

25 miljoen kilo noten onder één dak: Ridderkerkse gemeentebestuurders bezoeken Allround Cargo Handling op Nieuw Reijerwaard

Foto: Edwin Roos van Allround Cargo Handling gaf het college een rondleiding in het 25.000 vierkante meter grote pand aan de Selderijweg.

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk bezocht dinsdagmiddag 11 april het Ridderkerkse bedrijf Allround Cargo Handling (ACH) aan de Selderijweg op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. De gemeentebestuurders werden rondgeleid door directeur Edwin Roos. 

Allround Cargo Handling verzorgt de opslag, overslag en logistiek van voedingsmiddelen en is gespecialiseerd in noten en gedroogd fruit. Op ongeveer 25.000 vierkante meter liggen tussen de 20 en 25 miljoen kilo noten in opslag. Ze zijn afkomstig van producenten uit alle delen van de wereld en zijn bestemd voor verwerkers in binnen- en buitenland.

De opslag van voedingsmiddelen vereist specifieke condities. De verschillende ruimten bieden genoeg ruimte om aan de groeiende vraag van noten, zuidvruchten en superfoods te voldoen. In het nieuwe pand wil Allround Cargo Handling zich verder ontwikkelen tot een hoogwaardig Europees distributiecentrum.

Bij het dertig jaar geleden opgerichte bedrijf werken ongeveer honderd mensen. Het eerste adres in Ridderkerk was aan de Keurmeesterstraat. Het groeiende bedrijf betrok daarna ruimte in Ridderhaven, gevolgd door het pand op Nieuw Reijerwaard.

 

Geef je mening