Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Mobiele waterkering beschermt omgeving bij dreigend hoogwater

Werkzaamheden IJsselmondse Knoop

In het verlengde van de werkzaamheden aan de fietsonderdoorgangen wordt in afstemming met het Waterschap Hollandse Delta een coupure aangelegd in het fietspad ter hoogte van de Rijksstraatweg. Een coupure is een opening in de dijk voor het verkeer, die ervoor zorgt dat het fietspad minder steil kan worden aangebracht en fietsers dus minder hoog hoeven te klimmen. De coupure kan in geval van dreigend hoogwater door middel van schotbalken worden gesloten.

De aluminium schotbalken dienen als bescherming tegen hoogwater en worden alleen geplaatst in geval van een dreigende (nood)situatie. De coupure is een betonnen bakconstructie, die is gebouwd op stalen damwanden. De damwanden dienen ook als zogenaamd kwelscherm, dat voorkomt dat (grond)water onder en langs de bakconstructie kan stromen.

De werkzaamheden in de waterkering worden naast de weg uitgevoerd, waardoor het verkeer er geen last van heeft. De bouw van deze waterkering is naar verwachting in mei afgerond.

Geef je mening