Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Reconstructie IJsselmondse Knoop nog in volle gang

De afgelopen tijd is er veel gebeurd op de IJsselmondse Knoop. In december 2022 is de complete IJsselmondse Knoop beschikbaar gekomen voor het autoverkeer. Ook de portalen inclusief de bewegwijzering naar Dutch Fresh Port I, II en III zijn al aangebracht. De komende tijd wordt nog gewerkt aan de afwerking van middenbermen en verkeersgeleiders naast de weg.

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan de afronding van de nieuwe fietsonderdoorgangen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei afgerond. Hierna wordt het asfalt van de fietspaden aangebracht en begint een kunstenaar in juni aan de artistieke beschildering van de wanden van de fietsonderdoorgangen.

Waterkering in het fietspad
Tijdens de werkzaamheden aan de fietsonderdoorgangen wordt ook gewerkt aan een demontabele waterkering in het fietspad, ter hoogte van de kruising met de (voormalige) Rijksstraatweg. Deze zogenaamde ‘coupure’ kan met behulp van balken worden afgesloten in het onverhoopte geval van dreiging van dijkdoorbraak als gevolg van hoogwater. De bouw van deze waterkering is naar verwachting in mei afgerond.

Alle resterende werkzaamheden aan de fietsonderdoorgangen en de waterkering worden buiten de weg uitgevoerd. Hier heeft het autoverkeer geen hinder van. Als laatste wordt  asfalt aangebracht op de Verbindingsweg, ter hoogte van de bouwplaats van de fietsonderdoorgangen en de waterkering. Naar verwachting gaat dit gepaard met nachtelijke verkeersmaatregelen.

Timelapse
Benieuwd naar hoe de afgelopen werkzaamheden zijn verlopen? Dit hebben we weer vastgelegd in een timelapse. De nieuwe timelapse laat zien wat er tot 11 januari 2023 aan werk is verricht, waaronder de werkzaamheden aan de nieuwe fietsonderdoorgangen.

Geef je mening