Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Grondverkoop Nieuw Reijerwaard: 2,2 hectare voor AFL Barendrecht

Op maandag 30 januari ondertekende de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) een overeenkomst voor de uitgifte van een perceel van ruim 2,2 hectare (22.245 vierkante meter) op Nieuw Reijerwaard. Het perceel is bestemd voor de nieuwbouw van een bedrijfspand voor AFL Barendrecht. Bouwer Hercuton uit Nieuwkuijk zal de nieuwbouw realiseren.

AFL Barendrecht is gespecialiseerd in gekoelde opslag, gekoeld transport en containertransport van groente, fruit, verpakte consumentenproducten en non-food goederen. Het bedrijf is actief in binnen- en buitenland.

Uitbreidingsmogelijkheden
AFL Barendrecht is momenteel actief op de huidige locatie aan het Oosteinde in Barendrecht. Directeur Eric Barendrecht vertelt waarom het bedrijf heeft gekozen voor Nieuw Reijerwaard als nieuwe vestigingsplek: “We zijn in 12 jaar tijd zo gegroeid dat wij onze activiteiten daar niet meer kunnen uitbreiden. Nieuw Reijerwaard biedt ons die uitbreidingsmogelijkheden wel. Vanuit deze nieuwe vestiging kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Op Nieuw Reijerwaard bouwt het bedrijf een bedrijfsgebouw met koelinstallaties en parkeerplaatsen. Het streven van bouwer Hercutonis is om in het derde kwartaal van 2023 te starten met de bouw en medio 2024 het pand op te leveren zodat het daarna voor AFL Barendrecht in gebruik kan worden genomen. Directeur van de GRNR Gert-Jan Metselaar: “We zijn heel blij met de komst van AFL Barendrecht naar Nieuw Reijerwaard. We bieden voor veel bedrijven uit de AGF-logistiek ruimte voor de benodigde uitbreiding. Een goede aanvulling voor Dutch Fresh Port!”

 

Geef je mening