Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Voor de verkeersveiligheid: gladheidsbestrijding op Nieuw Reijerwaard

Van december tot en met april verzorgt dienstverlener GMR de gladheidsbestrijding op Nieuw Reijerwaard. GMR zorgt ervoor dat de openbare weg en fietspaden voor alle gebruikers sneeuw- en ijsvrij blijven, zo komen we de wintermaanden allemaal veilig door.

Het is voor GMR de eerste keer dat zij strooien op Nieuw Reijerwaard. Op het bedrijventerrein worden zowel de wegen als de fietspaden gestrooid. Strooien gebeurt preventief en na melding van de gemeente Ridderkerk.

Natzoutstrooien op Nieuw Reijerwaard
GMR gebruikt voor het strooien op Nieuw Reijerwaard natzout. Inrijden van het zout is hierbij niet nodig, hierdoor wordt de gladheid direct tegengegaan, ook als er weinig auto’s op de weg zijn. Het zout waait niet weg, verstuift niet en is ook milieubesparend.

Strooien bij een temperatuur van 0 graden Celsius op de weg
Wanneer GMR gaat strooien is afhankelijk van de temperatuur van de weg, die moet de 0 graden Celsius hebben bereikt. In het begin van de winter is de weg nog verwarmd door de zon tijdens de zomer. Hoe verder de winter vordert, hoe kouder het wegdek en hoe eerder GMR de weg op gaat.

Geef je mening