Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Impact Vastgoed verkoopt fulfilment center aan AEW, Picnic huurt gebouw

Op 6 oktober leverde de Rotterdamse ontwikkelaar Impact Vastgoed een logistieke opslagruimte van circa 7,1 hectare op aan vastgoedbeheerder AEW Invest in Nieuw Reijerwaard. Impact Vastgoed heeft hiervoor een huurovereenkomst gesloten met online supermarkt Picnic. De opslagruimte heeft een BREEAM-NL Excellent-certificatie.

Met de BREEAM Excellent-certificering voldoet het gebouw voor meer dan 70 procent aan de duurzaamheidscriteria. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Om de BREEAM-certificering te halen moeten bedrijven zich houden aan een checklist waarmee ze punten kunnen verdienen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen, luchtbehandeling, en het plaatsen van insectenhotels en vogelhuisjes. Hoe hoger de score, des te beter de certificering.

Innovatieve werkwijze
De logistieke opslagruimte heeft een vloeroppervlak van circa 39.700 m2, 6.740 m2 aan verdiepingen en een kantooroppervlak van 2.645 m2. Impact Vastgoed sloot hiervoor een huurovereenkomst met Picnic. Picnic levert een volledig assortiment boodschappen aan 100.000 klanten en bezorgt met meer dan 1.500 elektrische bezorgvoertuigen, actief in 150 steden in heel Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Philip van der Ent, commercieel directeur van Impact Vastgoed: “Onder de huidige lastige marktomstandigheden zijn we als team in staat geweest een prachtig resultaat neer te zetten. Een duurzaam, toekomstbestendig gebouw voorbereid op de wensen van huurder Picnic. Alle betrokken partijen hebben hieraan op zeer positieve wijze bijgedragen om tot dit absolute voorbeeld ontwikkel- en realisatieproces te komen.”

Geef je mening