Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Allround Cargo Handling laat duurzaamheid zien met BREEAM-NL Excellent-certificering

Logistieke dienstverlener Allround Cargo Handling (ACH) is sinds oktober 2021 op Nieuw Reijerwaard gevestigd. Het duurzame logistieke gebouw beslaat bijna 25.000 m² op 4,1 hectare bouwgrond. Sinds een aantal maanden is het gebouw van ACH BREEAM-NL Excellent-gecertificeerd.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. Om de BREEAM-certificering te halen moeten bedrijven zich houden aan een checklist waarmee punten te behalen valt. Dit varieert van zonnepanelen, luchtbehandeling, tot het plaatsen van insectenhotels en vogelhuisjes. Hoe hoger je score, hoe beter de certificering.

Met de BREEAM Excellent-certificering voldoet ACH voor meer dan 70 procent aan de duurzaamheidscriteria. ACH-eigenaar Edwin Roos: “We zijn allemaal verantwoordelijk voor het milieu en het klimaat. Door ons pand BREEAM Excellent te maken kunnen wij onze footprint verkleinen en wij vinden dat als familiebedrijf heel belangrijk voor de toekomst.”

Meer dan 6.000 zonnepanelen op het dak
In het gebouw van ACH worden noten en zuidvruchten opgeslagen, ACH verzorgt de distribuering van deze producten voor hun klanten binnen en buiten Europa. Op het gebouw van ACH liggen meer dan 6.000 zonnepanelen. Die zorgen ervoor dat de zon niet rechtstreeks op het dak schijnt en hierdoor kunnen de koelloodsen in het gebouw met minder energie koelen. Verder is de koelinstallatie een CO2-installatie, waardoor er geen milieuonvriendelijke stoffen in het milieu terecht kunnen komen. Bij ACH zijn alle interne vervoersmiddelen elektrisch, de bedrijfsauto’s zijn hybride en de organisatie stimuleert medewerkers om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Geef je mening