Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Speciale dag voor de grote modderkruiper

Vandaag (29 juni) is het modderdag. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn dan tegelijkertijd actief bezig met vrij spelen met water en zand. Ze krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. Nieuw Reijerwaard kent ook bewoners die gek zijn op modder, namelijk de populatie grote modderkruipers. Modder is voor de grote modderkruiper van belang als schuilplaats. Tijdens de aanleg van Nieuw Reijerwaard waren er ongeveer 150 grote modderkruipers. De populatie wordt gemonitord, niet op aantallen, maar op aanwezigheid van individuen en middels eDNA. Dit eDNA is onderzoek van organismen in het water waarmee je onder andere de aanwezigheid van specifieke vissoorten kunt aantonen zonder dat je ze voortdurend hoeft te observeren of te vangen.

Geef je mening