Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Nieuw hotel op Nieuw Reijerwaard

Komende maand verschijnt er een bijenhotel bij de keet op Nieuw Reijerwaard. Deze komt te staan bij de toegangspoort bij de keet, waar veel gras te vinden is. Het bijenhotel doet dienst als voortplantingslocatie en schuilplaats voor verschillende soorten insecten, waaronder metselbijen.

Op Nieuw Reijerwaard komen veel bijensoorten voor. Ecoloog Jeroen Koorevaar: “Wilde bijen profiteren van het tijdelijk braakleggen van terreinen, zoals nu bij Nieuw Reijerwaard het geval is. Ook profiteren de bijen en andere insecten van de groene inrichting. De kruidenrijke bermen en struwelen leveren het voedsel voor deze soorten.”

Er zijn meer locaties bij onder andere bedrijven waar een bijenhotel (of insectenhotel) staat, samen werken we aan een duurzaam bedrijventerrein.

Geef je mening