Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Vanaf 13 mei: uitgebreide fietsomleiding IJsselmondse Knoop

Vanaf 13 mei wordt het fietspad over de Verenambachtseweg afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Voorweg (op Nieuw Reijerwaard) en de Donk en Zuideinde (bedrijventerrein Dierenstein).

Zie hier het filmpje van de omleiding.

De fietsomleiding wordt aangekondigd met omleidingsborden langs de weg en via de nieuwsbrief, twitter (@GRNReijerwaard) en  de website van de GRNR. Deze fietsroute wordt veelal gebruikt door scholieren en medewerkers van bedrijven op Nieuw Reijerwaard, daarom worden ook betrokken scholen en bedrijven direct over de fietsomleiding geïnformeerd.

Waar doen we het voor?
Vrij baan voor fietsers, meer veiligheid en betere bereikbaarheid

De IJsselmondse Knoop ondergaat een metamorfose. De aansluitingen Verenambachtseweg, IJsselmondse Randweg, Dierensteinweg en Verbindingsweg krijgen een dubbele kruising met verkeerslichten en extra opstelstroken. Ook komen er fietsonderdoorgangen. Daarmee wordt de IJsselmondse Knoop een gebruiksvriendelijke en veilige entree van Nieuw Reijerwaard voor alle weggebruikers. Na de reconstructie van de IJsselmondse Knoop is er voor fietsers een vrije doorgang zonder gelijkvloerse kruisingen met gemotoriseerd wegverkeer, meer veiligheid voor alle weggebruikers en een betere bereikbaarheid van en snellere doorgang naar de bedrijventerreinen en de snelweg.

Geef je mening