Nieuwsbericht
Deel dit bericht

GRNR op bezoek bij innovatieve Cargo Hyperloop

Bij de proefopstelling van de Cargo Hyperloop in The Green Village in Delft, van links naar rechts: Virgina Wolswijk (GRNR), Ian van der Jagt (Berkman, projectleider Mobility hub), Anna Dabrowska (Hardt_, wethouder Arnoud Proos (gemeente Barendrecht en Dutch Fresh Port), Mars Geuze (Hardt), Burgemeester Govert Veldhuijzen en wethouder Peter Luijendijk (gemeente Barendrecht), Gert-Jan Metselaar (directeur GRNR), wethouder Tanja de Jonge (gemeente Barendrecht en voorzitter GRNR) en Astrid Aarts (Dutch Fresh Port)

Dinsdag 22 februari is een delegatie van GR Nieuw Reijerwaard en Dutch Fresh Port op bezoek geweest bij de proeflocatie van de Cargo Hyperloop van het bedrijf Hardt. Zij werden gastvrij ontvangen door Mars Geuze (CCO and Co-Founder Hardt Hyperloop), Anna Dabrowska (Market Manager) en Stan de Caluwe (projectleider).

 De Cargo Hyperloop is een transportbuis over en onder de grond die met een snelheid van 700 kilometer per uur verse producten naar de afzetmarkten brengt. Het is een belangrijke innovatie voor het economisch, tijdig en duurzaam vervoeren van goederen in combinatie met een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van steden. Dutch Fresh Port wil zich beschikbaar stellen als hub voor de pilot van de Cargo Hyperloop Holland.

Onderzoek naar hyperloopnetwerk
Als locatie voor de pilot draagt Dutch Fresh Port een belangrijke steentje bij aan het onderzoek naar een hyperloopnetwerk voor goederen in Nederland. Dat bevindt zich in The Green Village in Delft. Dit fieldlab voor duurzame innovatie vormde de perfecte omgeving om de kansen en uitdagingen van de Cargo Hyperloop op Dutch Fresh Port te bespreken. Wordt vervolgd.

Geef je mening