Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Nieuw Reijerwaard populair vanwege cluster en personeel

De animo voor bouwgrond op Nieuw Reijerwaard is in 2021 enorm. De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) heeft op dit moment 64% van de beschikbare bouwgrond uitgegeven of gereserveerd en is serieus in gesprek over 28% van de grond. Ook staan er nog negen bedrijven op de wachtlijst die zijn geïnteresseerd in een bouwkavel op het bedrijventerrein van 96 hectare.

Als belangrijke pluspunten van Nieuw Reijerwaard geven de ondernemers die zich hier (willen) vestigen verschillende redenen aan. De belangrijkste zijn de ligging, de nabijheid bij de Rotterdamse haven, het arbeidspotentieel in de nabije omgeving en het feit dat op Nieuw Reijerwaard bedrijven binnen hetzelfde (Agro/Vers/Food en aanverwante logistiek) cluster zijn gevestigd. Nieuwkomers vinden het bijvoorbeeld handig dat ze op Nieuw Reijerwaard buren worden van bedrijven waarmee ze al zakendoen.

Stationstuinen
Ook de ontwikkeling van de nieuwbouw Stationstuinen zorgt voor meer vraag naar bouwgrond op Nieuw Reijerwaard. Bedrijven die zich vanuit dat gebied verplaatsen, willen bij voorkeur in de buurt gevestigd blijven. Bouwgrond in de regio is redelijk schaars en ook dat maakt Nieuw Reijerwaard een populaire vestigingsplaats.

Nieuwbouw
In 2021 zijn twee bedrijven begonnen met nieuwbouw op Nieuw Reijerwaard. Het gaat om Parsleyroad Invest voor R&M Forwarding en om Impact Vastgoed voor Picnic. Acht bedrijven hebben grond gereserveerd en starten naar verwachting in 2022 of 2023 met bouwen.

Geef je mening