Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Eerste paal voor ultramodern distributiecentrum Picnic op Nieuw Reijerwaard

Met vereende krachten hebben Tanja de Jonge, voorzitter van de GRNR, Henk van Os, vicevoorzitter van de GRNR, Jos Melchers, directeur gebiedsontwikkeling van gemeente Rotterdam, Michiel Muller van Picnic, Michel Roettgering van AEW, Marco van der Laan van Aan de Stegge Twello, Marco Praagman en Philip van der Ent van Impact Vastgoed op 23 november de eerste paal geslagen van een gloednieuw geautomatiseerd fulfilmentcentrum op Nieuw Reijerwaard. Online supermarkt Picnic gaat zijn klanten vanuit het ultramoderne distributiecentrum aan de Peterselieweg, voorzien van hun boodschappen, waaronder ook verse groente en fruit.

Het nieuwe fulfilmentcenter heeft een vloeroppervlak van bijna 5 hectare. De bouw neemt circa een jaar in beslag. Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw aan Picnic, dat de automatisering inbouwt. De boodschappen zullen met de laatste technologie op het gebied van robotisering worden verzameld en klaargemaakt voor bezorging bij de klant.

Ideale plek
Marco Praagman, technisch directeur bij projectontwikkelaar Impact Vastgoed, is verheugd dat na jarenlange gesprekken, de bouw van het distributiecentrum voor huurder Picnic nu van start gaat. “Wij zijn blij dat we op Nieuw Reijerwaard de ideale plek hebben gevonden om voor Picnic een ultramodern fulfilmentcentrum te realiseren. De locatie is logistiek uitstekend gelegen en gericht op innovatieve ontwikkelingen. Dat zijn belangrijke pluspunten voor deze vestiging.”

Welkom
Gert-Jan Metselaar, directeur van de GRNR reageert eveneens enthousiast en heet Picnic van harte welkom. “Steeds meer vastgoedontwikkelaars en bedrijven in de vers/food/agro en aanverwante logistiek kloppen bij Nieuw Reijerwaard aan. Dit is fantastisch voor de ontwikkeling van innovatieve, duurzame ondernemingen op dit unieke bedrijventerrein.”

Geef je mening