Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Aanpak overlast langparkerende vrachtwagens

Elke vrijdag en zaterdag in de loop van de dag en vooravond zijn de verkeersregelaars van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) aanwezig op het bedrijventerrein.  Zij surveilleren om chauffeurs aan te kunnen spreken en indien nodig weg te sturen van plekken waar zij niet (langdurig) mogen parkeren. Hiermee willen we voorkomen dat overlast ontstaat vanwege zwerfvuil en illegaal geparkeerde vrachtwagens.

Verkeersbesluit
Voor het langduriger parkeren van vrachtwagens die op Nieuw Reijerwaard moeten zijn voor laden en lossen wordt na de zomer een tijdelijke truckparking aangelegd. Om de huidige overlast tegen te gaan gaat de gemeente een parkeerverbodzone instellen. Zodra een verkeersbesluit is genomen kan de gemeente hierop handhaven en krijgen foutparkerende chauffeurs een boete. Hiervoor moeten nog enkele formaliteiten worden afgehandeld. Naar verwachting is hierover binnen drie maanden meer duidelijk.

Geef je mening