Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Parsleyroad Invest tekent koopovereenkomst voor 3,14 hectare op Nieuw Reijerwaard

Artist impression van het nieuwe gebouw

Parsleyroad Invest heeft op 20 april 2021 de koopovereenkomst getekend voor 3,14 hectare bouwgrond aan de Peterselieweg op Nieuw Reijerwaard. Het bedrijf ontwikkelt op dit kavel een nieuw koelhuis met over meerdere lagen verdeeld in totaal 24.000 m² bruto vloeroppervlak voor huurder R&M Forwarding. De oplevering van het ultramoderne koelhuis staat eind dit jaar gepland.

Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) is blij met de verkoop en heet Parsleyroad Invest en R&M Forwarding van harte welkom: “Het is fantastisch hoe steeds meer bedrijven in de agro/vers/food-logistiek hun weg naar Nieuw Reijerwaard weten te vinden voor de ontwikkeling van innovatieve, duurzame ondernemingen. R&M past helemaal bij de clusterkracht die we op dit gespecialiseerde bedrijventerrein voor ogen hebben. Samenwerken, elkaar versterken en de klanten nog beter, duurzamer en innovatiever bedienen. Dat is waar Nieuw Reijerwaard voor staat.”

Op de foto van links naar rechts: Rien van Beek (R&M Forwarding), Tanja de Jonge (GRNR), Rene Velthoen (R&M Forwarding), Mark van der Slik (R&M Forwarding), Gert-Jan Metselaar (GRNR) en Bjørn Carlier (Parsleyroad Invest). Niet op de foto: Gerard van Liempt (Parsleyroad Invest).

Parsleyroad Invest
Gerard van Liempt en Bjørn Carlier van Parsleyroad Invest zijn enthousiast over het tekenen van de koopovereenkomst met de GRNR: “Dutch Fresh Port, waar Nieuw Reijerwaard onderdeel van uit maakt, is een dynamisch gebied met veel potentieel vanwege de strategische locatie ten opzichte van Rotterdam en doorvoergebieden.” Parsleyroad maakt deel uit van Dutch Properties Capital BV. “We hebben veel ervaring in het realiseren van onder andere distributiecentra in binnen- en buitenland. Naast de ontwikkeling op Nieuw Reijerwaard zijn wij momenteel bezig met de ontwikkeling van logistiek vastgoed in onder andere Lelystad, Zeewolde, Eemshaven, regio Amsterdam, Duitsland en Zwitserland.”

Strategisch partnerschap
R&M Forwarding heeft op dit moment twee vestigingen, namelijk aan de Handelsweg in Ridderkerk en aan de Mercuriusweg in Schiedam. De activiteiten van beide locaties verhuizen straks volledig naar Nieuw Reijerwaard. Algemeen directeur Rien van Beek van R&M Forwarding: “We liepen op onze oude locaties fysiek tegen onze beperkingen aan en we kijken er dan ook naar uit om ons in een nieuw state-of-the-art pand te vestigen.”

R&M Forwarding gaat een strategisch partnership aan met Looije Packing. Van Beek: “We maken een speciale verdieping van 3.500 m²  voor het in- en ompakken met op de begane vloer een nieuwe Citrus waslijn, waarin we voorzien in de vraag vanuit onder andere Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. In een ander gedeelte van het nieuwe pand gaat zich een specialist in het verpakken van zacht fruit vestigen, in een nieuw pakstation van ongeveer 3.000 m². Vanaf deze locatie wordt het verpakken van blauwe bessen de hoofdactiviteit, diverse Europese retailers krijgen hun producten straks in op maat gewenste verpakking vanaf Nieuw Reijerwaard.

Keuze voor Nieuw Reijerwaard
De keuze voor Nieuw Reijerwaard, onderdeel van Dutch Fresh Port, het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland, was niet moeilijk voor R&M Forwarding. Van Beek: “Veel klanten zijn in de nabijheid gevestigd en daarnaast is de locatie logistiek gezien uitstekend: centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29.”

Voor de bouwvak 2021 van start
Aannemer Aan de Stegge uit Twello gaat nog voor de bouwvak dit jaar van start met de bouwwerkzaamheden van het koelhuis. Aan de Stegge is bekend in het gebied, deze aannemer bouwt ook het pand van Allround Cargo Handling aan de Selderijweg op Nieuw Reijerwaard.

Geef je mening