Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Europese subsidie voor truckparking Nieuw Reijerwaard

Nieuw Reijerwaard heeft met succes Europese subsidie opgehaald voor de realisatie van een beveiligde truckparking van 150 parkeerplaatsen met voorzieningen voor de chauffeurs. Europa subsidieert twintig procent van de benodigde investering. De nieuwe plekken zijn uiterlijk in 2023 gereed.

De locatie van Nieuw Reijerwaard ligt langs de Europese hoofdwegen van de A15 en A16 van Rotterdam naar Antwerpen, het Ruhrgebied en verder gelegen Europees achterland. Gezien de ligging langs dit netwerk en de toenemende vraag naar beveiligde parkings wordt deze truckparking vanuit Europa ondersteund.

Wachten
De GRNR heeft voor de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard het inrichten van een truckparking als een belangrijke voorwaarde opgenomen. Op deze parking kunnen truckers, die te vroeg op hun bestemming aankomen, wachten tot ze hun lading kwijt kunnen. Daarnaast biedt de parking ruimte aan truckers om beveiligd te overnachten en te rusten.

Planning
Volgens planning start de aanleg van de truckparking in 2022. De truckparking wordt op zijn vroegst begin 2023 in gebruik genomen. De parking komt in elk geval op meer dan 300 meter afstand van de woningen aan de Rijksstraatweg, zoals opgenomen in het inpassingsplan Europese subsidie voor truckparking.

Geef je mening