Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Plannen voor vestiging Renes positief ontvangen

Renes en ENGIE hielden op zaterdag 18 januari een informatiebijeenkomst voor  geïnteresseerden over hun plannen voor de vestiging op Nieuw Reijerwaard

Renes en ENGIE willen onder de naam ‘Renegie Circulair’ een vergistingsinstallatie in het gebied bouwen. Hiermee gaan zij voorzien in de verwerking van het afval van de AgroVersFood-logistieke bedrijven in het gebied. Vijftien inwoners en politieke vertegenwoordigers van Barendrecht en Ridderkerk gingen in op de breed gedeelde uitnodiging om zich te laten bijpraten over de plannen. Ook was er alle ruimte om vragen te stellen en zorgen te delen.

Bezoekers waren enthousiast over de plannen om op duurzame wijze de lokale AGF-afval te verwerken tot een duurzame brandstof, waar ook het gebied en de nabij omgeving gebruik van kan maken. Sommige inwoners spraken hun vrees uit voor een groei van het aantal vrachtwagens dat door de wijken en de dorpskern van Ridderkerk gaat rijden. Voor Renes is dat aanleiding om na te gaan denken over een gedragscode en contractuele afspraken voor de eigen chauffeurs om sluipverkeer door Ridderkerk te voorkomen.

Daarnaast hadden de Ridderkerkers hun zorgen over de geur van het fruit. Renes zal in de nieuwe situatie het fruit sneller kunnen verwerken waardoor er minder geur vrijkomt. Ook zal de installatie op Nieuw Reijerwaard voorzien worden van een biofilter die eventuele geuroverlast tegengaat.

Excursie
Bij voldoende belangstelling gaan Renes en ENGIE een excursie naar een vergister in Noord-Holland organiseren. Dit is een unieke kans om zelf te ervaren hoe zo’n bedrijf eruit ziet en hoe het in de praktijk werkt. Belangstellenden kunnen hun interesse voor deze excursie doorgeven via agf@renes.nl

Geef je mening