Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Nieuw Reijerwaard 2019 in het kort

  • Op 27 september woedde er een brand in een loods aan de Voorweg. Er was sprake van enige rookoverlast.
  • Eind april startte BAM Infra met de reconstructie van de Verbindingsweg. Fietsers werden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Krommeweg.
  • Gert-Jan Metselaar is sinds 2 juli algemeen directeur van de GRNR. Over zijn eerste ervaringen en prioriteiten zegt hij: “De opdracht aan het projectteam is het verkopen van kavels en het verbeteren van de bereikbaarheid, daar ligt mijn prioriteit.

  • De GRNR heeft de grond en de kassen van sla-teler Boer den Hoedt aan de Voorweg 17a-19 aangekocht. Het gaat om een perceel van bijna 3,8 hectare. Daarmee heeft de GRNR een van de laatste grondaankopen voor de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard afgerond.
  • Op 17 september 2019 sloeg groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht de eerste paal van haar nieuwe distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard. Het distributiecentrum van ruim 30.000 m² wordt medio 2020 opgeleverd.

  • Leden van de gemeenteraden van Ridderkerk en Barendrecht brachten twee bezoeken aan Nieuw Reijerwaard. Op 13 mei waren zij te gast bij Bakker Barendrecht, op 31 oktober werd een bezoek gebracht aan de nieuwe vestiging van Van Gelder.

  • Op 15 april hield de GRNR een inloopbijeenkomst bij Van der Valk Ridderkerk. Belangstellenden konden hier informatie inwinnen over de reconstructie van de Verbindingsweg en de plannen voor de aanpassing van de IJsselmondse Knoop

  • In februari tekende Freek van der Valk, directeur van Van der Valk Ridderkerk, de koopovereenkomst voor 1,9 hectare bouwgrond op Nieuw Reijerwaard. Met de aankoop wil hij extra parkeerruimte voor zijn hotel realiseren. Daarnaast heeft hij plannen voor uitbreiding van het hotel met extra kamers en sportfaciliteiten.

Geef je mening