Nieuwsbericht
Deel dit bericht

GRNR verwelkomt nieuw koelhuis en logistiek centrum op Nieuw Reijerwaard

De artist impression van het nieuwe gebouw dat aan de Selderijweg wordt gebouwd.

Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP trekken in nieuwbouw
Kivits-Goes Beheer BV wil een nieuw koelhuis en logistiek centrum voor met name fruit bouwen op Nieuw Reijerwaard. Voor de 2,4 hectare grond die daarvoor nodig is heeft Kivits – Goes Beheer BV een reservering geplaatst voor een kavel aan de Selderijweg in Ridderkerk.

De nieuwbouw moet in 2020 worden ontwikkeld. Zodra deze klaar is zullen drie bedrijven het pand betrekken, namelijk Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP. Kivits-Goes Beheer is aandeelhouder in de drie ondernemingen. De drie bedrijven zijn op dit moment gevestigd in Barendrecht. Rob van Opzeeland, directeur Kivits-Goes Beheer BV: “Wij waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe, grote, duurzame en efficiënte locatie in de regio Rotterdam. Onze filosofie van het volledige ontzorgen van onze klanten slaat erg aan en vraagt om meer ruimte.”

Gert-Jan Metselaar, directeur Nieuwe Reijerwaard is blij met de reservering: “Het wensen- en eisenpakket van Kivits-Goes sluit perfect aan op het aanbod van Nieuw Reijerwaard: strategische ligging, innovatief, duurzaam en brede samenwerkingsmogelijkheden.”

Meerdere business units onder één dak
Rob van Opzeeland, directeur Kivits-Goes Beheer BV: “Het idee achter de grootschalige nieuwbouw is om meerdere business units onder één gemeenschappelijk dak te huisvesten. Het pand biedt in de eerste fase ruimte aan de opslag van een kleine 20.000 pallets fruit die door Kivits-Goes en VGK geëxploiteerd zullen worden. Daarnaast komen er een verpakkingsruimte van 3.500 m2 en kantoorruimte voor vaste klanten. Kivits-Goes en VGK hebben voor ogen om met de klanten die een kantoorruimte betrekken een aantal zaken gezamenlijk te organiseren, zoals een centraal bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte.”

De ontwikkeling van de nieuwbouw is in handen van Kivits–Goes Beheer en een bouwteam, aangestuurd door hoofdaannemer Willy Naessens Nederland B.V.. Na realisering draagt Kivits-Goes het pand over aan WDP. Die versterkt daarmee haar vastgoedportefeuille in het agro-logistieke cluster Barendrecht-Ridderkerk. Een mogelijke tweede fase van de nieuwbouw is momenteel in onderzoek.

Michiel Assink, Algemeen Directeur WDP “De investering in het logistieke koelcentrum is een prachtige aanvulling op onze portefeuille gelegen in het Agro-Logistieke cluster in Barendrecht-Ridderkerk. Ook past deze investering goed binnen onze strategie; meer investeren en ontwikkelen in de specifieke logistieke clusters in Nederland. Wij zijn erg blij om Kivits – Goes te verwelkomen als nieuwe huurder in onze portefeuille.”

Geef je mening