Nieuwsbericht
Deel dit bericht

‘Gebied moet goed bereikbaar zijn, ook tijdens werkzaamheden’

Gert Jan Metselaar is sinds 2 juli directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR). Hij vertelt over zijn eerste ervaringen en prioriteiten. “De opdracht aan het projectteam is het verkopen van kavels en het verbeteren van de bereikbaarheid, daar ligt mijn prioriteit.”

Hoe zagen uw eerste maanden als directeur van de GRNR er uit?
“Heel interessant, aftastend en productief. Ik voer gesprekken met bedrijven die geïnteresseerd zijn in aankoop van kavels. Daarnaast heb ik natuurlijk veel contact met de bestuurders van de GRNR en bedrijven die hier al gevestigd zijn.

Waarmee bent u momenteel vooral aan de slag?
“De bedrijvigheid op Nieuw Reijerwaard groeit. Daar moeten we op allerlei gebied wat mee, maar op dit moment gaat het met name over de aanpassing van de infrastructuur. Om bereikbaar te blijven investeren we volop in de wegen op Nieuw Reijerwaard. Momenteel is BAM Infra aan de slag met de Verbindingsweg. Tegelijkertijd zijn we binnen het projectteam ook volop bezig met het voorlopig ontwerp van de IJsselmondse Knoop. De planning is om in 2021 met de werkzaamheden te starten. Daarnaast besteed ik veel tijd aan het verkoopproces, van de kavels op Nieuw Reijerwaard. Ik ben erg trots op de bedrijven die zich hier al gaan vestigen, zoals Bakker Barendrecht en Van Gelder. Ik hoop aan dit rijtje in de komende tijd nog meer mooie bedrijven toe te voegen!“

Waar kunnen mensen terecht als ze vragen hebben over Nieuw Reijerwaard?
“Ik vind een open communicatie met en bereikbaar zijn voor onze doelgroepen een voorwaarde voor succes van de ontwikkeling Nieuw Reijerwaard. Velen rijden dagelijks door het gebied of wonen er. We willen deze mensen graag als een goede buur te woord staan. Zo willen we bijvoorbeeld graag tijdig informeren over werkzaamheden aan de weg of bedrijfsterreinen. We zijn daarom erg actief in het informeren van onze doelgroepen, onder andere via de digitale nieuwsbrief die we regelmatig versturen. En we zijn elke werkdag bereikbaar om vragen te beantwoorden. Dat kan via een bezoekje aan de keet of een e-mail naar info@nieuwreijerwaard.eu, of telefonisch via 0180 – 200030. Niemand hoeft te blijven zitten met vragen of opmerkingen.”

Geef je mening