Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Duurzaam doen we samen met de aannemer!

Wie binnenkort over de nieuw aangelegde Verbindingsweg rijdt, ziet een gewone asfaltweg. Maar niets is wat het lijkt. Bij het aanleggen van de weg maakt BAM Infra gebruik van zelf ontwikkeld duurzaam asfalt. Dit asfalt levert een aanzienlijke CO2 reductie ten opzichte van de reguliere asfaltmengsels. Het gaat om Lage Energie Asfalt Beton (LEAB). Deze naam zegt al veel.

Dit asfalt gaat net zo lang mee en is even ongevoelig voor wegschade als conventioneel asfaltbeton. Maar bij dit asfalt is in het productieproces gekozen voor zo energiezuinig mogelijke productiemethodes. En bij het aanbrengen van het asfalt zijn vrijkomende materialen van de oude Verbindingsweg verwerkt om te recyclen en onder de nieuwe rijbaan aan te brengen. Al deze maatregelen zorgen voor een optimale CO2 reductie.

Duurzame oplossing voor asfalt
Dankzij de toepassing van dit duurzame asfalt realiseert BAM Infra voor de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard 200 ton CO2 reductie. Als voorbeeld wat dit betekent voor het milieu: Met de reductie van 1 ton CO2 kan iemand 7 keer met het vliegtuig naar Parijs.

Geef je mening