Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Extra aandacht voor omleidingsroute fietsers via Krommeweg

Verkeersregelaars wijzen fietsers de juiste weg
Aannemer BAM Infra zet verkeersregelaars in bij de omleidingsroutes voor fietsers tussen Barendrecht en Ridderkerk, de verkeersregelaars wijzen op de veilige omleidingsroute via de Krommeweg. Waarom is dit nodig? Voor de zomervakantie is gebleken dat een flink aantal fietsers de omleidingsborden negeren. Zij kiezen er voor om over de Verbindingsweg te fietsen, tussen het auto- en vrachtverkeer door. Dat is echt gevaarlijk! Het projectteam maakt zich zorgen over deze verkeerssituatie. Maandag beginnen de scholen weer. BAM infra zet daarom bij de start van het schooljaar extra verkeersregelaars in om de fietsers tussen Barendrecht en Ridderkerk duidelijk te maken dat zij voor hun eigen veiligheid toch echt de omleidingsroute moeten kiezen.

Momenteel rijden auto’s en vrachtauto’s over de nieuw aangelegde fietspaden en wordt de nieuwe rijbaan aangelegd. Op dit moment legt BAM Infra de rijbaan aan de zuidzijde aan. Om dit te kunnen doen creëert de aannemer een tijdelijke bypass aan zowel de Barendrechtzijde als de Ridderkerkzijde. Fietsverkeer langs de werkzaamheden is tot het einde van de werkzaamheden in oktober niet mogelijk. Fietsers worden omgeleid via de Krommeweg, deze omleiding kost de fietsers 2 minuten extra reistijd, zo blijkt uit metingen.

Openbare verlichting hersteld
De openbare verlichting langs de wegwerkzaamheden werkte in de afgelopen week niet. De oorzaak hiervan is dat vandalen de kabel van de verlichting hebben doorgeknipt. Bovendien was er 500 meter kabel gestolen. BAM Infra heeft inmiddels vervangende kabel besteld en voor het weekend gemonteerd.

Nieuwe aansluiting Voorweg op Verbindingsweg
Binnenkort wordt de bestaande aansluiting van de Voorweg op de Verbindingsweg definitief afgesloten. De Voorweg aan de zuidzijde van de Verbindingsweg krijgt een nieuwe aansluiting via de Peterselieweg. Tot deze nieuwe aansluiting geopend wordt is de Verbindingsweg niet vanaf de Voorweg bereikbaar. Verkeer dat vanaf de Rijksstraatweg de Voorweg op rijdt wordt via de onderdoorgang en de Verenambachtseweg geleid.

Geef je mening