Nieuwsbericht
Deel dit bericht

Raden op de fiets door Nieuw Reijerwaard

De raadsleden en bestuurders van Ridderkerk en Barendrecht voor het bord van Dutch Fresh Port en de nieuwbouw van Van Gelder

Op maandag 13 mei brachten leden van de gemeenteraden van Ridderkerk en Barendrecht en enkele wethouders van beide gemeenten een bezoek aan Nieuw Reijerwaard. Ze deden dat op de fiets. Bij Bakker Barendrecht, dat naar Nieuw Reijerwaard verhuist, kregen de gemeentebestuurders een uitgebreide rondleiding door het indrukwekkende bedrijf.

Daarna stapte iedereen op de fiets voor een tocht door het gebied. Opvallende onderdelen van Nieuw Reijerwaard waar ze langs fietsten zijn de reconstructie van de Verbindingsweg tussen Barendrecht en de Populierenlaan en de aanpak van het kruispunt bij Verenambachtseweg, Verbindingsweg, Dierensteinweg en IJsselmondse Randweg. De nieuwe IJsselmondse Knoop moet ervoor zorgen dat straks het autoverkeer, waaronder veel vrachtauto’s van en naar de bedrijven in Nieuw Reijerwaard, vlot kan doorstromen.

In het Van der Valk Hotel Ridderkerk kregen de raadsleden tekst en uitleg bij de actuele ontwikkelingen in Nieuw Reijerwaard. Voorzitter Tanja de Jonge en medewerkers van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (waarin Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam samenwerken) gaven informatie over de stand van zaken rond de verkoop van bouwkavels aan bedrijven, de werkzaamheden aan de wegen en de inspanningen om van Nieuw Reijerwaard een van de duurzaamste bedrijventerreinen te maken.

Geef je mening