Nog iets langer wachten op afwerking grondwal

6-3-2020

Om de mooiste bouwwerken te maken is een stevig fundament noodzakelijk. Datzelfde gaat op voor de grondwal van Nieuw Reijerwaard waar de bewoners van de Rijksstraatweg uitzicht op hebben. Op dit moment zakt de grondwal nog steeds. Dat betekent dat  het fundament nog onvoldoende stabiel is om definitief af te werken en aan te planten.

We zoeken naar oplossingen om de grondwal te stabiliseren en een einde te maken aan de verzakkingen. Er zijn mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen, maar die kosten veel geld. We moeten de verschillende opties daarom goed tegen elkaar afwegen. Dit vraagt tijd.

Zeker is wel dat we nog met rupskranen op de grondwal moeten werken. Hierdoor kunnen we de beplanting op de grondwal dit plantseizoen helaas niet aanbrengen. Om te voorkomen dat de grondwal volgroeit met distels houden we de huidige begroeiing kort.

De GRNR heeft de bewoners van de Rijksstraatweg met een brief geïnformeerd over deze vertraging. Ze ontvingen daarbij een leuke verrassing voor in de tuin.

Anne Plaisier is verantwoordelijk voor de groenaanplan op Nieuw Reijerwaard