Verbindingsweg: Oproep aan fietsers: volg de fietsomleiding

25-7-2019

Er is geen fietspad langs de Verbindingsweg

 

Voor het fietsverkeer langs de Verbindingsweg is er als alternatief een omleidingsroute over de Krommeweg. Deze loopt parallel aan de rijksweg en duurt in fietstijd ongeveer twee minuten langer. De omleidingsborden voor het begin- en eindpunt van deze route, staan aan beide zijden van de omleidingsroute (bij de Rijksstraatweg en het viaduct richting Ridderkerk).

 

Waarom fietsen de mensen over de rijbaan op de Verbindingsweg?

Fietsers negeren de omleidingsborden en kiezen ervoor om over de Verbindingsweg te fietsen, tussen het auto- en vrachtverkeer door. Het is gevaarlijk, maar gebeurt helaas.

Het projectteam maakt zich zorgen over deze verkeerssituatie. De borden zijn al menig keer gecontroleerd. 'Ja, ze staan echt op de juiste plaats'. Er zijn gelukkig nog geen ongelukken voorgevallen. Wij willen u vragen hier attent op de blijven.

 

Tijdelijk geen fietspad langs de Verbindingsweg

Sinds 29 april is er geen fietspad langs de Verbindingsweg tussen de Rijksstraatweg en de Voorweg. Vanaf 26 juli breken we ook het fietspad tussen de Voorweg en Ridderkerk op. Dan is er helemaal geen fietspad meer langs de Verbindingsweg.