Overhandiging eerste boek: 'Denkend aan de polder'

25-1-2013

Op donderdag 24 januari was de overhandiging van het eerste boek ‘Denkend aan de polder’ door de voorzitter van de GR Nieuw Reijerwaard, de heer C. Versendaal, aan één van de oud-bewoners van de polder Nieuw Reijerwaard, de heer A. Kleinjan. Hij deed dit samen met de schrijvers van het boek, de heer T. Rijsdijk en de heer J. Reijmerink.

Overhandiging eerste boek 'Denkend aan de polder'

Overhandiging eerste boek 'Denkend aan de polder' met vlnr de schrijvers J. Reijmerink en T. Rijsdijk, voorzitter GRNR C. Versendaal en oud-bewoner A. Kleinjan

 

In zijn speech ter gelegenheid van de overhandiging stond de heer Versendaal stil bij de grote veranderingen die de polder wachten en de impact die dat heeft op de (oud-) bewoners van de polder.  “De bestuurders en medewerkers  van de Gemeenschappelijke Regeling zijn zich zeer bewust van de impact van alle veranderingen op bewoners en het gebied.” aldus de heer Versendaal. Verder bedankte de heer Versendaal de (oud-) bewoners voor hun komst: “Dat maakt vandaag een bijzonder moment in de geschiedenis van de polder. Omdat de mensen die er gewoond hebben of nog wonen hier aanwezig zijn. Dit is hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat u elkaar in deze samenstelling treft.” Om het bijzondere van dit moment te onderstrepen is na de officiële overhandiging van het eerste boek aan de heer Kleinjan een groepsfoto van alle aanwezige bewoners gemaakt.

Groepsfoto (oud-) bewoners Nieuw Reijerwaard

De heer Rijsdijk vertelde enkele mooie anekdotes over wat hij had meegemaakt tijdens zijn bezoeken aan de polder om interviews te houden en foto’s te maken. Zo beschreef hij hoe hij omging met de blaffende honden die hem van het erf probeerde te houden en de bijzondere gesprekken die hij met de bewoners had.

De heer Kleinjan gaf aan blij te zijn met het boek en onderstreepte in zijn dankwoord de emotie die zo’n grote verandering teweeg brengt bij mensen.

 

Klik hier voor de fotoreportage over de bijeenkomst.

 

Boek over Nieuw Reijerwaard

Het boek ‘Denkend aan de polder’ is gemaakt door de Oudheidkamer Ridderkerk, in opdracht van de GRNR, om vast te leggen hoe het was in de polder Nieuw Reijerwaard, voordat de eerste veranderingen zich voltrokken. Het legt de polder vast en de mensen die er in 2012 woonden. Wie zij waren, wat er gebeurde. Om een moment in de geschiedenis van de polder te markeren. Het boek is te koop voor € 64,50 bij de Oudheidkamer Ridderkerk en bij boekhandel Ridderhof.