Kappen van bomen langs Verbindingsweg tot 23 april

23-3-2018

Op maandag 26 maart start aannemer Kuiper Groep uit Noordeloos met het kappen van de bomen langs de Verbindingsweg in Ridderkerk. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot maandag 23 april. Fietsers worden naar de overzijde van de Verbindingsweg geleid.

De essen die nu het straatbeeld bepalen moeten om meerdere redenen worden gerooid. Een groot aantal bomen heeft de zogenaamde essentaksterfte. Vooralsnog is er geen middel voorhanden om deze ziekte aan te pakken. Alleen het rooien van de zieke bomen voorkomt besmetting op andere bomen. Een andere reden voor de bomenkap is dat er voor duurzame voorzieningen van kabels, leidingen en afwateringsconstructies voldoende brede kabels- en leidingstroken moeten kunnen worden aangelegd. Deze ruimte is nodig, omdat anders water en voedingsstoffen verzwakken. Dit zou de bomen nog kwetsbaarder maken voor ziekten.

Het groene uiterlijk van de Verbindingsweg komt op termijn weer terug. Er komt nieuwe bomen in drie rijen te staan, zodat de groene laan in de toekomst gehandhaafd blijft.