GRNR vindt in ENGIE partner voor duurzame energie

27-2-2017

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) heeft het aanbestedingstraject voor de Duurzame Energie voorziening afgerond en ENGIE Nederland geselecteerd als partner voor de productie en exploitatie van duurzame energie op de locatie Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. De GRNR en ENGIE gaan een verbintenis van 25 jaar met elkaar aan.

Met ENGIE krijgt Nieuw Reijerwaard een partij die gewend is te innoveren en regelmatig nieuwe producten in de markt zet. Voor Nieuw Reijerwaard betekent het dat het gebied zich kan ontwikkelen als een Hot Spot voor Duurzame Energie en een voorbeeld is in duurzame gebiedsontwikkeling. Bovendien worden de bedrijven die zich in Nieuw Reijerwaard vestigen deels aandeelhouder in deze energievoorziening. De GRNR wil voorop staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa als het gaat om productie, distributie en levering van duurzame energie.

De strategie en ambitie van ENGIE is om een leidende rol in de energietransitie te nemen. Een gebiedsgerichte aanpak van een duurzame energievoorziening, zoals de GRNR dit voor zich ziet, past naadloos in de koers en aanpak van ENGIE. Vertrekpunt is enerzijds de klantvraag van vestigende bedrijven op Nieuw Reijerwaard en anderzijds de mogelijkheden die het gebied biedt om duurzame energie te produceren. Als onderdeel van deze duurzame energievoorziening ontwikkelt, bouwt en exploiteert ENGIE drie windturbines op Nieuw Reijerwaard. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met lokale partners. Daarnaast kan ENGIE duurzame warmte- en koude-oplossingen aanbieden aan bedrijven die zich gaan vestigen. Zonne-energie en/of warmte-uitwisseling en slimme netwerkoplossingen (smart grid) met inzet van IT-innovaties maken ook deel uit van de mogelijkheden.