Verkeershinder Verenambachtseweg op zaterdag 29 oktober en 12 november

26-10-2016

In het voorjaar van 2017 wordt een rotonde aangelegd in de Verenambachtseweg, die uiteindelijk - via de onderdoorgang onder de Rijksstraatweg - de Voorweg, de Verenambachtseweg en de Spoorlaan aan elkaar verbindt. En zo de verbinding legt tussen de bedrijven op bedrijventerrein-Oost en Verenambacht en Nieuw Reijerwaard.

 

Kortsluiting Handelsweg / Verenambachtseweg

Voordat de rotonde gerealiseerd wordt,  wordt de Handelsweg al op de Verenambachtseweg aangesloten (op de tekening onder de werktitel ‘verlengde voorweg’). De Verenambachtseweg wordt zo ingericht dat alleen verkeer vanaf de zuidkant het verlengde deel van de Voorweg richting de Handelsweg in kan rijden, en andersom alleen in noordelijke richting de Verenambachtseweg op kan rijden. Dit is een tijdelijke situatie tot de rotonde op de kruising Verenambachtseweg wordt aangelegd.

 

Verkeershinder

In verband met het realiseren van de aansluiting  van de Handelsweg op de Verenambachtseweg wordt op zaterdag 29 oktober 2016 en op zaterdag 12 november tussen 6:00 en 21:00 uur verkeershinder  verwacht. De rijbaan van zuid naar noord is op beide zaterdagen afgesloten (zie afbeelding hieronder), er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst en het verkeer wordt over de andere rijbaan geleid.