Aansluiting Voorweg/ Verenambachtseweg/ Spoorlaan

21-10-2016

In het voorjaar van 2017 wordt een rotonde aangelegd in de Verenambachtseweg, in het verlengde van de Voorweg.  De rotonde verbindt de Voorweg, de Verenambachtseweg en de Spoorlaan aan elkaar en creëert zo de verbinding tussen de bedrijven op bedrijventerrein-Oost en Nieuw Reijerwaard. Hiermee vervult de rotonde een belangrijke rol in de ontsluiting van Foodcenter Reijerwaard.

Binnenkort start de aanbesteding voor de aanleg van de rotonde. De nieuwe rotonde is naar verwachting in de zomer van 2017 klaar.

Flink bouwwerk

Gezien het toekomstig gebruik van de rotonde is ervoor gekozen om de verharding uit te voeren in beton in plaats van asfalt. Door de keuze voor beton is het nodig om de rotonde te onderheien en is de bouwduur langer. Belangrijke voordelen zijn echter een zeer lange levensduur en weinig onderhoud. Voor het bouwwerk zijn zo’n 300 heipalen nodig.

Bouwbord

Wethouders Dirk Vermaat (gemeente Barendrecht) en Volbregt Smit (gemeente Ridderkerk) onthulden op 13 oktober een bouwbord langs de Verenambachtseweg waarmee de werkzaamheden al worden aangekondigd.

De realisatie van de rotonde is een gezamenlijk project van gemeenten Ridderkerk en Barendrecht en de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard.

Lees hier het persbericht dat de gemeente Barendrecht over de rotonde heeft uitgestuurd.

Bouwbord rotonde