Van Vugt Kruiden B.V. blijft in Ridderkerk

6-1-2015

Eigendom aan Voorweg  overgedragen aan Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard
Op maandag 5 januari 2015 hebben Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden B.V. en voorzitter  Volbregt Smit van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) de handtekening gezet onder de overeenkomst  voor de verkoop van het laatste deel van het teeltbedrijf en de verpakkingslocatie die nog in handen van Van Vugt Kruiden B.V. waren. Het overgrote deel van het bedrijf was in 2012 al verkocht aan de GRNR.

Van Vugt Kruiden B.V. blijft in Ridderkerk gevestigd, het bedrijf verhuist naar de Hoogzandweg in Ridderkerk, het gebied grenzend aan Nieuw Reijerwaard, naast Breugem Chrysanten.

 Ondertekening koopovereenkomst met vlnr vz GRNR Volbregt Smit en dir. Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden B.V.

Nieuwe vestiging Van Vugt Kruiden B.V.
Aan de Hoogzandweg komt een glastuinbouwbedrijf van circa 12000 m2 met een verwerkingsruimte en woning. Het teeltbedrijf wordt opgezet met de nieuwste technieken op het gebied van de teelt van kruiden en eetbare bloemen. In het bedrijf komt een proeftuin van circa 1000 m2 voor de ontwikkeling en teelt van nieuwe producten. Nieuwe ontwikkelingen worden eerst uitgezet in deze proeftuin waarna ze eventueel in productie worden genomen in de achtergelegen kas. In deze kas zal de teelt van specialisaties van zowel kruiden als eetbare bloemen plaatsvinden. Op het nieuwe bedrijf aan de Hoogzandweg zullen al deze producten, zoals ook nu aan de Voorweg gebeurt, gereed gemaakt worden voor de directe levering aan groothandelsbedrijven en de retail. Van Vugt Kruiden B.V. is daarmee een begrip op het gebied van jaarrond telen en leveren van verse kruiden en eetbare bloemen in binnen- en buitenland.

 

“Blij met verhuizing”
“Wij zijn al sinds 1994 actief in de teelt en het leveren van verse kruiden aan de groothandel en de retail.” Aldus Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden B.V. “We begonnen als een kleine  tuinbouw onderneming in Ridderkerk en zijn inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming op het gebied van telen en het jaarrond leveren van een uitgebreid assortiment van verse kruiden en eetbare bloemen. Op circa 170 ha in binnen- en buitenland worden allerlei soorten kruiden geteeld, zoals basilicum, bieslook, selderij en kervel. Onder andere in Den Brielle door de Familie Van Vugt en bij andere door Van Vugt geselecteerde telers in binnen en buitenland die exclusief voor Van Vugt Kruiden telen. Dagelijks zijn er ruim honderd mensen bezig om de door ons geteelde kruiden en eetbare bloemen te verpakken in de door de afnemer gewenste verpakking. Deze teelt is klantgericht: wat de klant vraagt op het gebied van verse kruiden, verzorgt Van Vugt Kruiden. Sinds een aantal jaren zijn hier de eetbare bloemen bij gekomen. Dit product is een groeiende markt en deze bloemen worden hoofdzakelijk geteeld op de locatie in Ridderkerk. We zijn blij dat we aan deze toenemende vraag kunnen voldoen, door onze verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Hoogzandweg. Hier kan de productie verder uitgebreid worden en is er ook weer ruimte voor nieuwe producten.” sluit Piet van Vugt af.

Voortgang Nieuw Reijerwaard
Volbregt Smit: “Voor de GR Nieuw Reijerwaard is dit weer een stap in de ontwikkeling van het gebied naar een bedrijventerrein van ruim 95 hectare voor de agro/vers/food-logistieke sector. De beroepstermijn met betrekking tot het herstelbesluit is eind vorige week gesloten. Deze week wordt duidelijk of het inpassingsplan onherroepelijk is. Het is goed dat we op minnelijke basis overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van dit bedrijf. Onteigening is daardoor voor dit bedrijf niet meer nodig. Daarnaast is het prachtig dat het bedrijf met zijn werkgelegenheid een plaats heeft gevonden in Ridderkerk om de bedrijfsvoering voort te zetten.”

In de kas bij Van Vugt Kruiden B.V. vlnr vz GRNR Volbregt Smit en dir. Van Vugt Kruiden B.V. Piet van Vugt