Raad van State heeft meer tijd nodig

3-4-2014

De Raad van State heeft laten weten de termijn voor het doen van een uitspraak in de beroepsprocedure van het inpassingsplan Nieuw Reijerwaard en het besluit Hogere Grenswaarde van de gemeente Ridderkerk met zes weken te verlengen. De uitspraak van de Raad van State wordt nu uiterlijk eind mei 2014 verwacht.

Bouwvergunning
De uitspraak van de Raad van State bepaalt of het inpassingsplan onherroepelijk is. Op basis van een onherroepelijk plan kunnen bouwvergunningen worden afgegeven. Ondernemers hebben zekerheid over hun bouwmogelijkheden nodig voordat zij zich binden aan een kavel. Nu de uitspraak nog op zich laat wachten, zullen ondernemers en GRNR nog even geduld moeten hebben. De officiële verkoop van de kavels start, zodra de Raad van State uitspraak heeft gedaan.

Werkzaamheden
Het beperkt de werkzaamheden van de GRNR vooralsnog niet. Die werkzaamheden zijn gedekt door de uitspraak in voorlopige voorziening die de Raad van State op 26 september 2013 heeft gedaan. In het gebied zijn de stroken voor de riolering bij de eerste bedrijfslaan inmiddels opgehoogd. De aanleg van de eerste bedrijfslaan zelf zal rond de zomer van dit jaar starten.